In Nederland zijn we gek op doen alsof we gezond bezig zijn. We verslinden avocado’s en de superfood rage gaat maar door. Dit brengt ook veel kritiek met zich mee omtrent ‘ongezonde voeding’.
Een branche die het vaak moet ontgelden is de snackbar. Zo pleitte het CDA vorig jaar april nog voor een minimum leeftijd voor fastfood restaurants.
Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens. Naast dat er andere voeding zoals alcohol wel normaal word gevonden
(maar stiekem veel slechter voor je is dan een frietje met). Frituur helemaal niet zo ongezond blijkt te zijn als dat gedacht word.
Sterker nog, eten bij een ala carte restaurant is niet veel gezonder dan een avondje frituur. Daar worden je groentes namelijk lekker in roomboter gebakken.
Ik ben van mening dat onze mooie frituur cultuur wel wat waardering verdient. Om deze reden heb ik er een project aan geweid. Ik heb met een aantal iconische snackbar elementen een ruimte (een maquette) vorm gegeven zoals dat ook in sterrenrestaurants gaat. Ik heb gekozen voor de ontvangstzaal. In deze ruimte kun je alvast aan de borrel. Terwijl je de bitterbal in je mond stopt word je geprikkeld om na te denken over je keuze om bij een sterrenzaak te eten en niet naar de snackbar te gaan.
Voor gezonde voedding hoef je het niet te laten.
Een branche die het vaak moet ontgelden is de snackbar. Zo pleitte het CDA vorig jaar april nog voor een minimum leeftijd voor fastfood restaurants.
Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens. Naast dat er andere voeding zoals alcohol wel normaal word gevonden
(maar stiekem veel slechter voor je is dan een frietje met). Frituur helemaal niet zo ongezond blijkt te zijn als dat gedacht word.
Sterker nog, eten bij een ala carte restaurant is niet veel gezonder dan een avondje frituur. Daar worden je groentes namelijk lekker in roomboter gebakken.
Ik ben van mening dat onze mooie frituur cultuur wel wat waardering verdient. Om deze reden heb ik er een project aan geweid. Ik heb met een aantal iconische snackbar elementen een ruimte (een maquette) vorm gegeven zoals dat ook in sterrenrestaurants gaat. Ik heb gekozen voor de ontvangstzaal. In deze ruimte kun je alvast aan de borrel. Terwijl je de bitterbal in je mond stopt word je geprikkeld om na te denken over je keuze om bij een sterrenzaak te eten en niet naar de snackbar te gaan.
Voor gezonde voedding hoef je het niet te laten.